سایت ردهبندی سنی ESRB قصد دارد تا با سیستم تشخیص چهره سن اشخاص را بررسی کند
به گزارش آی تی بوم؛ سیستم قضایی FTC که بر امنیت محتویات سرگرمی در کشور آمریکا نظارت دارد، میخواهد تا نظر عموم را درباره این خواسته سیستم ردهبندی سنی ESRB بداند.
چند سال پیش، شرکت چینی تنسنت (Tencent) از سیستم تشخیص چهره برای کنترل مدت زمانی که کودکان مشغول به انجام بازی هستند، استفاده کرد. اما حالا به نظر میرسد که کمپانی The Entertainment Rating Board یا همان ESRB که وظیفه ردهبندی سنی بازیها در آمریکای شمالی را بر عهده دارد، میخواهد چنین سیستمی را در این کشور راهاندازی کند.
ESRB با همکاری شرکت یوتی (Yoti) و سوپرآسوم (SuperAwesome) که از زیرمجموعههای اپیکگیمز (Epic Games) محسوب میشود، تقاضانامهای را برای FTC ارسال کردهاند تا تایدیهای را برای مکانیزم نظارت والدین با نام «محافظت از حریم خصوصی با تخمین سن» راهاندازی کنند. به طور خلاصه، روش عملکرد این مکانیزم اینگونه است که والدین با استفاده از یک ماژول ظبط چهره خودکار، از خود یک عکس سلفی میگیرند و بعد از آنالیز چهره آنها توسط سیستم، اجازه میدهند تا محتوایی که لازم میدانند را در دسترس کودکان خود قرار دهند. کل پروسه تشخیص چهره به طور میانگین کمتر از یک ثانیه طول میکشد، و عکسهای گرفته شده بعد از تشخیص هویت به طور همیشگی از سیستم حذف خواهند شد.
عکس های که ثابت هستند قبول نمیشوند زیرا که بعضی کودکان سعی میکنند تا از این روش سیستم را فریب دهند. تصاویری که از کیفیت کافی برای تخمین سن برخوردار نیستند نیز توسط سیستم رد میشوند. این دو روش باعث کاهش ریسک سواستفاده کودکان از این سیستم میشود.البته که فریب خوردن سیستم توسط کودکان تنها مشکل اصلی این برنامه نیست، زیرا طی تحقیقاتی که در کشور آمریکا صورت گرفته، امکان تشخیص چهره افراد آسیایی و آفریقایی صد برابر بیشتر از اشخاص آمریکایی است.
در ادامه، تشخیص سن یک شخص از طریق سلفی، مخصوصا در سنین ۱۶ تا ۱۸، کار سختی است و درصد خطای آن را افزایش میدهد. با این حال، ESRB از درصد خطای مرتبط با نژاد و سن مطلع و باور دارد امکان اشتباه این سیستم بسیار کم است.طبق گفته ESRB و براساس اطلاعات به دست آمده، درصد خطای تشخیص سن در بین افراد ۲۵ تا ۳۵ سال مذکر، تنها ۷ خطا و افراد مونث، ۱۵ خطا در ۱۰۰۰ نفر است.
درصد خطای تشخیص رنگ پوست و نژادهای مختلف نیز، تنها ۸ الی ۲۸ خطا در ۱۰۰۰ نفر بوده است.همچنین نکته مهم درباره سیستم مذکور این است که ESRB قصد ندارد آن را جایگزین سیستم تشخیص هویت با کارت شناسایی کند، و این فقط یک سیستم ثانویه برای کسانی محسوب میشود که کارت شناسایی آنها عکس ندارد یا گم شده است.
همچنین مسئله تجاوز به حریم شخصی توسط سلفی و ادعای پاک کردن این عکس نیز مسئله کوچکی نیست و نمیتوان به راحتی از آن گذر کرد.همهی اشخاص میتوانند تا تاریخ ۲۱ آگوست (۳۰ مرداد امسال) با مراجعه به سایت فدرال آمریکا در این نظرسنجی شرکت و رای خود را برای راه اندازی این سیستم ثبت کنند.
منبع:گیمفا