تلگرام ظاهراً از پیوستن به برنامههای محافظت از کودکان خودداری کرده است
طبق گزارشهای جدید تلگرام ظاهراً از پیوستن به طرحهای بینالمللی با هدف شناسایی و حذف مطالب آنلاین با موضوع آزار کودکان خودداری کرده است. به ادعای BBC، این پیامرسان با «مرکز ملی کودکان مفقود و مورد سوءاستفاده» (NCMEC) یا «بنیاد دیدبان اینترنت» (IWF) همکاری نمیکند؛ این دو سازمان در زمینه یافتن، گزارش و حذف مطالب مربوط به کودکآزاری فعالیت میکنند.
به گزارش آی تی بوم؛ تلگرام برخلاف اکثر شبکههای اجتماعی دیگر، در طرحهای NCMEC که بیش از 1600 شرکت اینترنتی با آن همکاری دارند، ثبتنام نکرده است. شرکتهای مستقر در ایالات متحده از نظر قانونی ملزم به ثبتنام در اینگونه طرحها هستند، البته 16 درصد از شرکتها نیز در آمریکا مستقر نیستند.
این گزارش درحالی منتشر میشود که «پاول دورف»، بنیانگذار تلگرام چند روز پیش توسط فرانسه دستگیر شد و ظاهراً با اتهامهایی مانند مشارکت در قاچاق مواد مخدر، محتوای جنسی کودکان و کلاهبرداری مواجه است.
عدم پیوستن تلگرام به برنامههای محافظت از کودکان
به گفته BBC، ظاهراً NCMEC بارها از تلگرام خواسته است تا برای مقابله با محتواهای سوءاستفاده جنسی از کودکان (CSAM) به آن بپیوندد، اما این پیامرسان درخواستها را نادیده گرفته است. همچنین به نظر میرسد تلگرام از همکاری با IWF خودداری میکند.
یکی از سخنگویان IWF نیز گفته است که بهرغم تلاشها برای تعامل فعالانه با تلگرام در سال 2023، این اپلیکیشن عضو IWF نیست و از هیچیک از خدمات این بنیاد بهمنظور مسدودسازی، جلوگیری و ایجاد اختلال در اشتراکگذاری تصاویر نامناسب کودکان استفاده نمیکند.
مورد دیگر نیز این است که تلگرام گزارشهای شفافیت ندارد. شبکههای اجتماعی مانند اپهای متا، اسنپچت و تیکتاک معمولاً هر شش ماه یکبار فهرستی از تمام محتوای حذفشده به دلیل درخواست پلیس را منتشر میکنند. اما تلگرام مانند دیگر شبکههای اجتماعی وبسایتی ندارد که بتوان در آن گزارشهای محتواهای حذفشده را دید و فقط در اینباره یک کانال دارد که ظاهراً چندان پاسخگو نیست.
منبع دیجیاتو