هوش مصنوعی

تلاش برای ادغام مغز و هوش مصنوعی

به گزارش آی تی بوم؛ پژوهشگران می‌گویند، فناوری جدید ادغام مغز و هوش مصنوعی در آینده می‌تواند از عملکرد سخت افزارهای موجود که صرفاً مبتنی بر سیلیکون هستند، پیشی بگیرد.

به نقل از آی‌ای، یک برنامه تحقیقاتی پیشگام به رهبری عادل رازی دانشیار دانشگاه «موناش» با همکاری استارتاپ «کورتیکال لبز»(Cortical Labs) واقع در ملبورن استرالیا، کمک مالی قابل توجهی را در حدود ۶۰۰ هزار دلار استرالیا از برنامه کمک هزینه‌های تحقیقاتی کشف امنیت و اطلاعات ملی دریافت کرده است.

این پروژه‌ی تحول آفرین با هدف رشد سلول‌های مغز انسان بر روی تراشه‌های سیلیکونی، ایجاد قابلیت‌های قابل توجهی را در حوزه یادگیری ماشینی هدف قرار داده است.

نقطه کانونی این مطالعه حول محور رشد تقریباً ۸۰۰ هزار سلول زنده مغز بر روی تراشه‌های سیلیکونی است که به پژوهشگران این امکان را می‌دهد تا به این سلول‌ها آموزش دهند وظایف هدفمند را انجام دهند.

این مطالعه جدید پس از موفقیت سال گذشته، زمانی که سلول‌های مغزی، بازی رایانه‌ای ساده‌ای به نام Pong را آموزش دیدند، پایه‌گذاری شد و توجهات جهانی را به خود جلب کرد و نقطه عطف مهمی در تحقیقات این تیم شد.

پروفسور رازی توضیح داد که ادغام سلول‌های مغزی رشد یافته در آزمایشگاه با تراشه‌های سیلیکونی «زمینه‌های هوش مصنوعی و زیست‌شناسی مصنوعی را برای ایجاد سکوهای محاسباتی بیولوژیکی قابل برنامه‌ریزی» فراهم می‌کند.

وی افزود: این قابلیت فناورانه جدید در آینده می‌تواند در نهایت از عملکرد سخت افزارهای موجود که صرفاً مبتنی بر سیلیکون هستند، پیشی بگیرد.
منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 3 =

دکمه بازگشت به بالا