انویدیا با معرفی یک سرویس ابری جدید وارد بازار رایانش کوانتومی شد
به گزارش آی تی بوم؛ سرویس Nvidia Quantum Cloud ابتدا شامل پشتهای از تراشهها و سیستمهای هوش مصنوعی خواهد بود که میتوانند یک کامپیوتر کوانتومی را شبیهسازی کنند. برخلاف سایر سرویسهای ابری، انویدیا درحالحاضر کامپیوتر کوانتومی ندارد، اما در آینده دسترسی به کامپیوترهای کوانتومی شخص ثالث را ممکن میکند.
انویدیا به بازار رایانش کوانتومی وارد میشود
انویدیا اندکی دیرتر از سایر شرکتهای بزرگ به فکر ورود به این بازار افتاده است. مایکروسافت در سال 2019 با سرویس Azure Quantum و آمازون در سال گذشته میلادی با Bracket وارد این حوزه شد. استارتاپ Strangeworks که تحت حمایت IBM قرار دارد، در سال 2017 تأسیس شده است. اما «تیم کاستا»، مدیر رایانش کوانتومی انویدیا میگوید گوگل، مایکروسافت و اوراکل همگی قرار است شبیهساز کوانتومی این شرکت را در محصولات خود پیادهسازی کنند.
با توجه به اینکه کشورها و شرکتهای بزرگ دنیا درحال تزریق سرمایههای عظیم در حوزه تحقیقات مربوط به رایانش کوانتومی هستند، طبیعی است که انویدیا هم هرچند دیر، اما مایل به حضور در این فضا باشد. این شرکت در چند سال اخیر ورود جدیتری به حوزه تحقیقات کوانتومی داشته است و با تراشههای قدرتمندش میتواند کمک زیادی به توسعه این بازار کند.
این شرکت که اخیراً به سومین کمپانی باارزش دنیا تبدیل شده است، میگوید تراشههای آنها قرار است در ابرکامپیوتر ABCI-Q استفاده شود که فوجیتسو برای انجام تحقیقات مربوط به رایانش کوانتومی درحال ساختن آن است. این ابرکامپیوتر بیش از 2000 تراشه H100 خواهد داشت و احتمالاً از اوایل 2025 راهاندازی میشود.
انویدیا این خبر را پیش از آغاز رویداد GTC اعلام کرد. در این رویداد از قدرتمندترین تراشه جهان با نام Blackwell B200 رونمایی شد.
منبع: دیجیاتو