بزرگترین پارک خورشیدی جهان در دبی تا سال ۲۰۳۰ به توان خروجی ۵ گیگاوات میرسد
پارک خورشیدی محمد بن راشد آل مکتوم قرار است به عنوان بخشی از استراتژی کاهش نشر آلودگیهای کربنی نقش مهمی در دبی ایفا کند.

به گزارش آی تی بوم، سازمان برق و آب دبی (DEWA) میخواهد بزرگترین تک پارک خورشیدی جهان با نام «پارک خورشیدی محمد بن راشد آل مکتوم» تا سال ۲۰۳۰ بتواند ۵ گیگاوات انرژی الکتریکی تولید کند. این پروژه یکی از بخشهای مهم استراتژی انرژی پاک دبی است که قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ تمام برق این شهر را بدون نشر کربن تامین کند.
به گزارش PV Magazine، در ماه ژوئیه اعلام شد که پارک خورشیدی محمد بن راشد آل مکتوم ممکن است به خاطر کاهش بودجه کوچکتر شود. اما حالا به دنبال بازدید «سعید محمد الطایر»، مدیرعامل سازمان برق و آب دبی از این سایت، گزارش جدیدی منتشر شده که نشان میدهد ضربالاجل تکمیل این پروژه با خروجی توان ۵ گیگاواتی همان ۲۰۳۰ باقی مانده است.
سه تن از مدیران شرکت Shuaa Energy اطلاعاتی را درباره فاز پنجم این پارک خورشیدی به محمد الطایر ارائه کردند. همچنین اعلام شد که پروژه دوم از فاز پنجم تا ۹۳.۳ درصد تکمیل شده و تکمیل پروژه سوم هم تا ۲۶.۳ درصد پیش رفته است.
پارک خورشیدی دبی از نشر سالانه ۶.۵ میلیون تن کربن جلوگیری میکند
سازمان برق و آب دبی در سال ۲۰۱۹ با دستیابی به نرخ ۱.۶۹۵۳ دلار به ازای تولید هر کیلووات برق، رکورد جهانی را شکست. بزرگترین پارک خورشیدی دنیا در سیح الدحل دبی بنا شده و هدفش کاهش نشر ۶.۵ میلیون تن کربن دیاکسید سالانه تا سال 2030 است. این نیروگاه از فناوریهای مختلف فوتوولتائیک (PV) و برق خورشیدی متمرکز (CSP) استفاده میکند.
این تاسیسات دارای یک مرکز نوآوری و البته میزبان یکی از بزرگترین مراکز تحقیق و توسعه در منطقه است. احداث فاز اول این پارک در سال 2013 آغاز شد. فاز دوم نیز در آوریل سال 2017 تکمیل گردید. سازمان DEWA یک شرکت خدمات زیرساخت عمومی است که در سال 1992 توسط شیخ مکتوم بن راشد آل مکتوم تاسیس گردید. دبی میخواهد از پیشگامان حوزه انرژیهای سبز و تجدیدپذیر باشد.