تراشه دایمنسیتی 9300 معرفی شد؛ غول پردازشی مدیاتک با چهار هسته قدرتمند Cortex-X4 و پردازنده گرافیکی 12 هستهای از راه رسید
به گزارش آی تی بوم؛ سرانجام مدیاتک تراشه پرچمدار دایمنسیتی 9300 خود را به میدان فرستاد تا رقابت در بازار گوشیهای هوشمند اندرویدی داغتر از قبل شود. این تراشه از هستههای قدرتمند Cortex-X4 و Cortex-A720 بهره برده تا شاهد افزایش 40 درصدی قدرت آن و کاهش 33 درصدی مصرف انرژی نسبت به تراشههای نسل قبلی مدیاتک باشیم.
دو هفته پس از رونمایی اسنپدراگون 8 نسل 3 توسط کوالکام اکنون نوبت به مدیاتک رسیده تا تراشه دایمنسیتی 9300 را روانه بازار کند. مدیاتک در این چیپست از معماری جدیدی استفاده کرده است که تماماً شامل هستههای بزرگ قدرتمند بوده و اثری از هستههای بهینه کوچک دیده نمیشود.
مشخصات تراشه دایمنسیتی 9300 مدیاتک
چیپست Dimensity 9300 به یک هسته اصلی Cortex-X4 با فرکانس 3.25 گیگاهرتزی مجهز شده و از سه هسته X4 دیگر با فرکانس 2.85 گیگاهرتزی بهره میبرد و علاوه بر این چهار هسته Cortex-A720 نیز با فرکانس 2.0 گیگاهرتزی درون این تراشه کارسازی شده است.
مدیاتک مدعی شده این تراشه با توانی مشابه دایمنسیتی 9200 حدود 33 درصد انرژی کمتری مصرف میکند و همزمان قدرت آن تا 40 درصد افزایش یافته است. دایمنسیتی 9300 ظاهراً در بنچمارک گیکبنچ 6 امتیازی بیشتر از 7600 را بهدست آورده که از اسنپدراگون 8 نسل 3 بیشتر است.
مدیاتک در توجیه استفاده از هستههای بزرگتر اعلام کرده با وجود این که این هستهها انرژی بیشتری مصرف میکنند، اما با سرعت بیشتری کار را انجام میدهند و در مجموع موجب صرفهجویی در مصرف انرژی میشوند.
تراشه Dimensity 9300 با فناوری N4P شرکت TSMC ساخته شده و فقط از پردازشهای 64 بیتی پشتیبانی میکند که منجر به بهبود عملکرد گوشیهای هوشمند و کاهش مصرف انرژی خواهد شد.
دایمنسیتی ۹۳۰۰ از پردازنده گرافیکی Immortalis-G720 با 12 هسته بهره میبرد. این دومین نسل از پردازشگر گرافیکی Immortalis است که از رهگیری پرتو پشتیبانی کرده و تا 46 درصد سریعتر از نسل قبلی است.
تراشه پرچمدار مدیاتک در زمینه هوش مصنوعی هم پیشرفتهایی داشته است. این شرکت میگوید چیپست دایمنسیتی 9300 از نظر قدرت پردازش هوش مصنوعی نسبت به سال گذشته دو برابر قویتر شده و با استفاده از فناوری Stable Diffusion تصاویر را در کسری از ثانیه تولید کند.
تراشه Dimensity 9300 از نمایشگرهایی با حداکثر نرخ نوسازی 180 هرتزی، رزولوشن WQHD و وایفای 7 پشتیبانی میکند. این چیپست همچنین در بخش ISP دوربین، یک ماژول لرزشگیر تصویری مستقل دارد.
بر اساس اعلام androidpolice نخستین گوشیهای مجهز به چیپست جدید این شرکت در ماه جاری میلادی عرضه میشوند. انتظار میرود که گوشیهای سری vivo X100 اولین میزبان این تراشه باشد.
منبع:شهرسخت افزار