ادعای محققان: تا 25 سال آینده حیات خارج از منظومه شمسی را کشف میکنیم
محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ میگویند طی 25 سال آینده سیارهای شبیه زمین و قابل سکونت برای انسان کشف میکنند.
به گزارش آی تی بوم، اخترفیزیکدانان در تلاشند تا بتوانند شواهدی از حیات را در سیارههای خارج منظومه شمسی کشف کنند و حالا محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ میگویند طی 25 سال آینده این هدف محقق میشود.
در حال حاضر ابزارهای جدیدی برای جستجوی حیات در سراسر کهکشان راه شیری در حال توسعه هستند. با وجودی که هنوز آثار حیات در مریخ به صورت روشن کشف نشده، اما محققان امیدوارند طی یک ربع قرن آینده بتوانند به چنین هدفی دست پیدا کنند.
چه زمانی انسان میتواند در سیاره دیگری زندگی کند؟
«ساشا کوانز»، اخترفیزیکدان موسسه فناوری فدرال سوئیس ETH زوریخ در افتتاحیه اخیر مرکز جدید دانشگاه درباره حیات در سیارههای فراخورشیدی صحبت و به این موضوع نیز اشاره کرد که پروژههای مختلفی برای رسیدن به این هدف تبیین شده است و آنها امیدوارند بتوانند روزی در نهایت به این سوال نیز پاسخ دهند که آیا ما انسانها در جهان تنها هستیم یا موجودات دیگری در سیارههای دیگری زندگی میکنند که ما هنوز موفق به شناسایی آنها نشدهایم.
کوانز در این نشست گفت:
«در سال 1995، همکارم که برنده جایزه نوبل است توانست اولین سیاره خارج از منظومه شمسی را کشف کند. امروز بیش از 5000 سیاره فراخورشیدی شناخته شده و ما روزانه در حال کشف آنها هستیم.»
با توجه به اینکه ستاره شناسان معتقدند بیش از 100 میلیارد ستاره کهکشان راه شیری وجود دارد که حداقل هر کدام از آنها دارای یک سیاره همدم هستند و همچنین سیارههای فراخورشیدی بیشتری در انتظار هستند تا توسط انسانها کشف شوند، در نتیجه انتظار میرود تعداد زیادی سیاره فراخورشیدی وجود داشته باشد که دقیقا مانند زمین باشند و در فاصله مناسبی از زمین ما قرار گرفته باشند تا بتوانند میزبان انسانها شوند.
کوانز میگوید: «آنچه که ما نمیدانیم این است که آیا این سیارهها دارای اتمسفر هستند یا خیر. در واقع باید دید جو آنها از چه چیزی ساخته شده است. ما باید جو این سیارهها را بررسی کنیم.»