پزشکی

لنز تماسی جدید می‌تواند زخم قرنیه را سریعتر بهبود بخشد

به گزارش آی تی بوم؛پژوهشگران دانشکده بینایی سنجی و علوم بینایی در دانشگاه واترلو با کمک نوآوری جدید توانستند نوعی لنز تماسی ابداع کنند که هدف از ساخت آن بهبود سریع‌تر زخم‌های چشم است. این لنزهای تماسی از ماده جدیدی ساخته شده‌اند که می‌توانند همانند باند زخم قرنیه عمل کنند. داروها به شکلی تنظیم شده از طریق این لنزهای تماسی آزاد می‌شوند و باعث تسریع روند بهبودی زخم خواهند شد.

دکتر لیندون جونز استاد دانشکده بینایی سنجی در این دانشگاه در این مورد توضیح می‌دهد: استفاده از این لنز در واقع نوعی سیستم دارسانی هدفمند است که می‌تواند باعث پاسخ دهی بهتر شرایط بدن شود. به گفته وی داروی بیشتر برای آسیب بیشتر تحویل داده خواهد شد که به نوعی ویژگی منحصر به فرد محسوب شده و می‌تواند یک تغییر دهنده بازی به شمار رود.

بیماران مبتلا به خراش قرنیه معمولاً برای بهبود زخم از لنز تماسی بانداژی از نوع شفاف و قابل نفوذ اکسیژن به مدت ۷ تا ۱۰ روز استفاده می‌کنند. استفاده از لنزهای کنونی تضمینی برای درمان پایدار از طریق دارو محسوب نمی‌شود. در حالی که لنزهای جدید محدودیت‌های روش فعلی برای درمان خراش قرنیه را از بین برده است. در این لنز از ژلاتین متاکریلات به عنوان محصول جانبی کلاژن استفاده شده است. این ماده پروتئینی می‌تواند در فرایند بهبود زخم نقش موثری داشته باشد. از طرفی نرم و ضعیف بودن این ماده امکان استفاده از آن به عنوان ماده سازنده لنز دماسی را غیر ممکن می‌کند.

دکتر اولین ییم، دانشیار مهندسی شیمی در دانشگاه واترلو ک ماده زیستی قوی‌تر از کلاژن برای تبدیل ژلاتین متاکریلات پیدا کرده است. وی با مهندسی این ماده زیستی توانسته است خواص ویژه‌ای مانند آنزیم ماتریکس متالوپروتئیناز ۹ را اضافه کند. این آنزیم به طور طبیعی در چشم یافت شده و در فرایند بهبود زخم نیز نقش موثری دارد. همچنین آنزیم مورد نظر باعث پاسخدهی مواد به نیازهای بدن شده و آزاد کردن داروها در محل زخم را برنامه‌ریزی می‌کند.

منبع: تکنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − 10 =

دکمه بازگشت به بالا