اخبار فناوریتکنولوژیکامپیوتر و لپ تاپ

معرفی مادربرد ایسوس ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI II؛ زیبای فول ‌آپشن

به گزارش آی تی بوم؛

ایسوس به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین تأمین‌کننده‌های مادربرد شناخته می‌شود و جزو برندهایی است که کمترین میزان خرابی را در میان تولیدکنندگان مادربرد دارد. شرکت ASUS با معرفی مادربرد ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI II قطعه‌ای با قابلیت‌های زیاد و طراحی خوب به بازار عرضه کرده است. این برد از نظر اتصالات و عملکرد، همه نیازهای کاربران را تأمین می‌کند.

مادربرد ROG Z790-E Gaming Wi-Fi II میزبان قوی‌ترین پردازنده‌های اینتل است. این مادربرد که کمتر از یک سال پیش وارد بازار شد، برای پردازنده‌های نسل 14 اینتل کامل بهینه شده است. همچنین برخی ویژگی‌های آن نیز نسبت به نسخه قبل به‌روز شده است. در ادامه بیشتر به معرفی این مادربرد و ویژگی‌های آن می‌پردازیم. اگر قصد خرید مادربرد گیمینگ را دارید تا بتوانید CPU خود را به‌خوبی تغذیه کرده و به جدیدترین فناوری‌های دنیا در این قطعه سخت‌افزاری دسترسی داشته باشید، ویدیوی زیر را تماشا کنید؛ در این ویدیو این مادربرد ایسوس را کامل معرفی کرده‌ایم.

ASUS پشت جعبه مادربرد ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI II همه ویژگی‌های مادربرد را لیست کرده است. Z790-E از نوع ATX استاندارد است و طرح کلی آن بدون تغییر باقی مانده؛ یعنی جایگاه ماژول‌های رم سمت راست، سوکت CPU در مرکز و اسلات‌های PCIe بین شکاف‌های NVMe قرار گرفته‌اند. سیستم خنک‌کننده VRM اطراف سوکت CPU قرار دارد. در کنار این‌ها، یک واحد خنک‌کننده بزرگ و مسطح، چیپست و اسلات‌های NVMe را مدیریت می‌کند. همچنین این قطعه در پشت برد هیچ‌ اتصالی اضافی، ازجمله شیلد محافظ، ندارد.

اگر بودجه‌ای 28 میلیونی برای خرید مادربرد دارید، بدون شک مادربرد ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI II یکی از بهترین انتخاب‌هاست.‌ مادربردهای ایسوس را فقط با گارانتی اصلی الماس رایان ایرانیان، سازگار، حامی، تابا و ماتریس تهیه کنید.

مدار تغذیه مادربرد ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI II

مادربرد ایسوس Z790-E مدار تغذیه 18+2+1 بسیار قدرتمندی ارائه می‌دهد که برای پردازنده‌هایی که از نسل 12، 13 و 14 هستند، کاملاً کافی است. وجود 21 پاور استیج 110 آمپر که مجموع آن‌ها به 1980 آمپر می‌رسد، باعث می‌شود برق‌رسانی به پرمصرف‌ترین پردازنده‌ها، مانند Core i9 14900K و Core i9 14900KS، بدون مشکل انجام شود. همچنین فضای زیادی برای اورکلاک‌کردن پردازنده وجود دارد؛ بنابراین کاربرانی که قصد اورکلاک CPU را داشته باشند، می‌توانند توان بیشتری نسبت به مصرف پیش‌فرض به پردازنده برسانند.

18 پاور استیج مخصوص پردازنده مرکزی بوده و بقیه برای مدیریت برق گرافیک آنبرد استفاده می‌شوند. این تفکیک باعث می‌شود مدیریت توان به‌درستی و با دقت بیشتری انجام شود.

تمام مدار تغذیه مادربرد ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI II را هیت‌سینک بسیار بزرگی با طرح ROG پوشانده است و زیر بار کاری زیاد، این هیت‌سینک گرما را کنترل می‌کند.

مشخصات مادربرد ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI II

مدل مادربرد ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI II
پلتفرم Intel
فرم فاکتور ATX
سوکت پردازنده LGA 1700
چیپست Intel Z790
پردازنده قابل‌استفاده نسل 14 پردازنده‌های سری Core اینتل
نسل 13 پردازنده‌های سری Core اینتل
نسل 12 پردازنده‌های سری Core، سلرون و پنتیوم گلد اینتل
نوع رم DDR5
حداکثر ظرفیت رم 192 گیگابایت
حداکثر ظرفیت هر اسلات 48 گیگابایت
سرعت رم 4800/5000/5200/5400/5600 مگاهرتز
سرعت رم در حالت اورکلاک 5800 تا 7800 مگاهرتز
درگاه SATA 4 عدد SATA 6Gb/s
تعداد اسلات M.2 5 عدد
اسلات اول M.2 اسلات M-Key با فرم‌فکتور 2242/2260/2280/22110
پشتیبانی از حالت PCIe 5.0 x4
یکپارچه با پردازنده
مجموع درگاه USB پشت مادربرد 12 عدد
درگاه USB Type-A (پشت) 10 عدد USB 3.2 Gen 2
درگاه USB Type-C (پشت) 1 عدد USB 3.2 Gen 2×2
1 عدد USB 3.2 Gen 2
مجموع درگاه USB هدر مادربرد 11 عدد
درگاه USB Type-A (جلو) 4 عدد USB 3.2 Gen 1
6 عدد USB 2.0
درگاه USB Type-C (جلو) 1 عدد USB 3.2 Gen 2×2
تعداد درگاه اترنت 1 عدد
نوع درگاه اترنت Intel 2.5GbE
وای‌فای Wi‑Fi 7 (802.11be)
بلوتوث 5.4
تراشه صدا Realtek ALC4080
کانکتور برق 1 عدد 24 پین ATX مادربرد
2 عدد 8 پین ATX 12V
سایر هدرها و کانکتورهای داخلی (Internal I/O) 1 عدد هدر 4 پین فن پردازنده (CPU_FAN)
1 عدد هدر 4 پین فن برای فن ثانویه پردازنده (CPU_OPT)
1 عدد هدر پمپ AIO
1 عدد هدر Chassis Intrusion
3 عدد هدر AURA Addressable Gen 2
سوییچ حالت PCIe جایگزین
1 عدد هدر AURA RGB
جامپر CPU_OV
1 عدد هدر صدای پنل جلو (AAFP)
1 عدد کلید پاور PWR_SW برای روشن کردن سیستم
1 عدد هدر پنل سیستم
1 عدد هدر سنسور دما
1 عدد هدر تاندربولت

 

پشتیبانی حافظه

چهار اسلات رم سمت راست برد دیده می‌شوند. پشتیبانی حافظه برای ROG با DDR5-4800 شروع شده و به اورکلاک رم تا DDR5-8000 می‌رسد که شامل پشتیبانی از XMP3 می‌شود. ایسوس مشخص کرده حداکثر ظرفیت حافظه 192 گیگابایت است. درحال‌حاضر، برای حرفه‌ای‌ترین کاربران هم 192 گیگابایت رم بیش از اندازه به‌ نظر می‌رسد.

توسعه‌پذیری

این مادربرد شامل یک اسلات PCIe 5.0 بوده که توسط پردازنده مدیریت می‌شود و 4 اسلات ثانویه که PCIe 4.0 هستند؛ بنابراین تعداد اسلات‌های SSD در این مادربرد به‌طورکلی شامل پنج اسلات M.2 می‌شود. باتوجه‌به تعداد اسلات‌های M.2 کاربران می‌توانند فضای ذخیره‌سازی زیادی با سرعت بسیار بالا در اختیار داشته باشند.

پورت‌ها و اتصالات (پنل I/O)

یکی از نقاط قوت این مادربرد تعداد پورت‌های آن است. در قسمت پشتی، ده پورت USB 3.2 Gen 2، در کنار دو پورت اضافی USB-C، یکی با سرعت 20Gbps و دیگری 10GBps دیده می‌شود. اتصالات نمایشگر برای کسانی که نمی‌خواهند از گرافیک مجزا استفاده کنند نیز در دسترس است و شامل کانکتور دیسپلی‌پورت و HDMI می‌شود.

اتصال شبکه Z790-E شامل لن ۲.۵ گیگابیتی و Wi-Fi 7 است. این مادربرد یکی از جدیدترین و البته آخرین مدل‌های ایسوس برای این نسل به حساب می‌آید که درون جعبه‌اش نیز آنتن WIFI و برخی کابل‌های موردنیاز، ازجمله کابل‌های ساتا و پدهای حرارتی برای اسلات‌های M.2، را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

هدرهای مادربرد ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI II

اطراف برد، هدرهای بسیار زیادی به‌منظور اتصال بخش‌های مختلف دیده می‌شوند. ابتدا با هدر صدا در پنل جلویی و یک هدر Thunderbolt 4 شروع می‌کنیم. جلوتر برویم، هدرهای RGB و USB 2.0 را می‌بینیم. لبه سمت راست، چندین اتصال فن و اتصالات پنل جلویی شاسی دیده می‌شوند. در ادامه نیز یک هدر USB 3.2 Gen 1 داخلی و چهار اتصال SATA داریم. بالای برد، چندین هدر USB 3.2 بیشتر و اتصال برق 24 پین وجود دارد؛ دکمه پاور روی برد این سمت مادربرد را کامل می‌کند.

بالای برد، هدرهای RGB بیشتری به رنگ سفید و هدرهای فن قرار دارند. درنهایت، دو اتصال برق هشت پین برای برق‌رسانی به CPU بالا و سمت چپ سوکت قرار گرفته است.

نتیجه‌گیری

مادربردهای سری فرمولا، سری روگ هیرو و سری ایپکس از ایسوس هریک نقاط قوت خودشان را دارند اما مادربرد ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI II نسبت به اختلاف قیمت خود با بالارده‌ترین مدل‌ها، عملکرد و ویژگی‌های بسیار خوبی در اختیار کاربران قرار خواهد داد. این قطعه جوایزی نیز در بخش طراحی برده که یکی از آن‌ها جایزه Reddot 2024 است. علاوه‌براین، همان‌طور که اشاره شد، از جدیدترین قابلیت‌ و فناوری‌ها ازجمله WIFI 7 و بلوتوث 5.4 و حافظه PCIe نسل پنجم پشتیبانی می‌کند. همچنین با تعداد بالای پورت و هدرهایی که دارد، می‌تواند تمام نیازهای حرفه‌ای‌ترین کاربران را برطرف کند.

یکی از ویژگی‌های کاربردی این مادربورد ایسوس پشتیبانی از فناوری Intel Unison است که البته فناوری انحصاری اینتل محسوب می‌شود. با استفاده از این فناوری می‌توانید از تبلت به‌جای نمایشگر دوم کامپیوتر خود استفاده کنید، محتوا را به‌شکل بی‌سیم بین کامپیوتر و تبلت یا گوشی انتقال بدهید یا تصاویر گوشی هوشمندتان را روی کامپیوتر مشاهده کنید. اینتل Unison امکان مشاهده پیامک‌ها یا اعلان‌های گوشی روی کامپیوتر را فراهم کرده است، حتی برقراری تماس تلفنی از کامپیوتر را نیز ممکن می‌کند. اشتراک سرویس اینتل Unison رایگان نیست اما ایسوس این فناوری را تا اواخر تابستان سال جاری رایگان در اختیار خریداران این مادربرد قرار می‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 2 =

دکمه بازگشت به بالا