دسته‌بندی نشده

اندروید ۱۵ رونمایی شد؛ افزایش سازگاری نرم‌افزار و سخت‌افزار برای زمین‌ زدن iOS

به گزارش آی تی بوم؛

گوگل پس از مد‌ت‌ها انتظار سرانجام اولین جزئیات رسمی را از سیستم‌عامل اندروید ۱۵ اعلام کرد. جدیدترین سیستم‌عامل موبایلی گوگل تغییرات زیرپوستی زیادی تجربه کرده است تا ارتباط بین نرم‌افزار و سخت‌افزار انواع گوشی‌های هوشمند نظیر گوشی گوگل و گوشی سامسونگ و گوشی شیائومی را تقویت کند.

اندروید ۱۵ در حالی از راه می‌رسد که گوگل طی چند وقت اخیر تلاش کرده است ارتباطاتش را با سامسونگ مستحکم‌تر کند. تمرکز روی سلامت پلتفرم و همکاری نزدیک‌تر با شرکای سخت‌افزاری، اقدامی کاملاً منطقی به نظر می‌رسد، خصوصاً اگر بخواهید با شرکتی رقابت کنید که همواره به‌خاطر ارتباط بین نرم‌افزار و سخت‌افزار دستگاه‌هایش شهره بوده است: اپل.

تاریخ انتشار اندروید ۱۵

اولین پیش‌نمایش توسعه‌دهنده‌ی اندروید ۱۵ از امروز قابل دسترس است و نسخه‌ی بتای عمومی این سیستم‌عامل بهار سال ۱۴۰۳ از راه می‌رسد.

همانطور که در تصویر رسمی بالا می‌بینید، گوگل در تلاش است تا ماه ژوئن ۲۰۲۴ (خرداد و تیر ۱۴۰۳) سیستم‌عامل جدیدش را به حالت پایدار برساند.

قابلیت های جدید اندروید ۱۵

بخش قابل توجهی از تغییرات اندروید 15 به فریم‌ورک Dynamic Performance مربوط می‌شود. این فریم‌ورک، نحوه‌ی تعامل اپلیکیشن‌های ستگین با باتری دستگاه را مدیریت می‌کند.

اندروید ۱۵ برای بهبود شارژدهی گوشی‌ها تلاش خواهد کرد

تغییرات جدید در تلاش‌اند به گوشی‌های اندرویدی برای پاسخ بهتر به پردازش‌های مربوط‌ به CPU و GPU و همچنین مدیریت بهتر سیستم‌های حرارتی کمک کنند.

در اندروید ۱۵، اپلیکیشن‌هایی که پردازش‌های پس‌زمینه را برای مدت‌زمان طولانی انجام می‌دهند، انرژی کمتری مصرف خواهند کرد. این تغییرات چندان هیجان‌انگیز به نظر نمی‌رسند، اما برای عملکرد کلی مهم‌ هستند.

گزینه ای جدیدی برای توسعه‌دهندگان در بخش Debugging در نظر گرفته شده است که قابلیت‌های اضافه‌ای در اختیار کاربر می‌گذارد؛ از جمله نمایش نسبت HDR به SDR.

در اندروید 15 تنظیم نور صفحه‌نمایش در بخش Quick Settings با بازخورد هپتیک همراه شده است؛ همچنین بخشی به نام Vibration & Haptics در بخش تنظیمات وجود دارد که می‌توان به‌کمک آن میزان لرزش هنگام تایپ یا بازخورد لمسی را به سلیقه‌ی خود تنظیم کرد.

قابلیت دیگر اندروید ۱۵ مربوط به نوتیفیکیشن‌ها است که Notification Cooldown نام دارد. این ویژگی هنگامی که اعلانات متوالی از یک اپلیکیشن دریافت می‌کنید به‌آرامی صدای دریافت اعلان را کاهش می‌دهد. این قابلیت را می‌توان با سه‌ گزینه شخصی‌سازی یا غیرفعال کرد.

اولین نسخه‌ی پیش‌نمایش اندروید ۱۵ با مشکلات و باگ‌هایی همراه است که به‌مرور زمان برطرف خواهند شد؛ برخی از آن‌ها عبارت‌اند از: مشکلات شناسایی چهره هنگام بازگشایی صفحه‌ی قفل، کرش کردن برخی از اپلیکیشن‌های گوگل، مشکلات Android Studio در دریافت نسخه‌ی جدید کیت توسعه‌ی نرم‌افزار و مشکلات شبیه‌ساز Android Emulator.

اندروید 15؛ سیستم‌عامل ایمن برای گوشی‌ها

سایر تغییرات اندروید ۱۵ روی حریم خصوصی متمرکزند، ازجمله سیستم حفاظتی قدرتمندتر برای مقابله‌با بدافزارهایی که وارد فایل اپلیکیشن‌ها می‌شوند.

اندروید ۱۵ همچنین به جدیدترین نسخه‌ی Privacy Sandbox مجهز است؛ این قابلیت که نسخه‌ی اولیه‌اش مدت‌ها قبل معرفی شد، راه‌های جدیدی به اپلیکیشن‌ها برای استفاده از تبلیغات هدفمند می‌دهد، آن هم با حفظ حریم خصوصی کاربر.

سیستم‌عامل اندروید ۱۵ جدیدترین نسخه‌ی Privacy Sandbox را دارد

تغییرات اندروید ۱۵ صرفاً به حریم خصوصی و عملکرد محدود نمی‌شوند. یکی از قابلیت‌های جدید، ضبط بخشی از محتوای صفحه است که نخستین بار در یکی از بتاهای اندروید ۱۴ مشاهده شده بود. به‌لطف این قابلیت می‌توانید صرفاً محتوای رابط کاربری اپلیکیشن را ضبط کنید، نه کل صفحه.

اندروید ۱۵ همچنین تجربه‌ی کار با دوربین را در اپلیکیشن‌های متفرقه بهبود می‌دهد (سامسونگ در چند ماه اخیر تلاش‌هایی در این راستا انجام داده است). تصاویری که در محیط‌های کم‌نور ثبت می‌کنید، با بهره‌گیری از پردازنده‌ی دستگاه کمی روشن‌تر می‌شوند تا بهتر به نظر برسند. توسعه‌دهندگان اپلیکیشن به‌لطف اندروید ۱۵ می‌توانند به فلاش دستگاه دسترسی یابند و شدت آن را کنترل کنند.

میزان خرید گوشی‌ های اندرویدی در بازار بزرگ ایالات متحده فاصله‌ی چشمگیری با میزان خرید گوشی آیفون توسط مردم دارد و همزمان، آمار فروش در کل بازار موبایل کاهش یافته است. هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که از بهبود شرایط در کوتاه‌مدت خبر دهد؛ با وجود این، گوگل به تلاش‌هایش برای بهبود اندروید و تجربه‌ی کار با گوشی‌های اندرویدی ادامه خواهد داد.

منبع: زومینت

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + شش =

دکمه بازگشت به بالا